MUHAFAZASI

ISI: 5-20 o C de saklanmalıdır. Isı ile zeytinyağı hacmen genişler .Kimyasal bakımdan yüksek ısılar oksidasyonu arttırır.Oksidasyon ile yağda acılaşma (ransidite) olur ve yağın tadı ağırlaşır.Düşük ısılarda yağ katı bir hal alır. Fakat düşük ısı ile oluşan bu değişim bozulma anlamına gelmez 5-20 o C zeytinyağı yine eski halini alır.

IŞIK: Direk güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edilmelidir.Işık yağdaki renk maddelerinin kaybına neden olur ve peroksit sayısının artmasını hızlandırır.

HAVA OKSİJENİ: Hava ile temas etmeyen kaplarda stoklanmalıdır.Zeytinyağı kabının ağzı uzun süre açık tutulmamalıdır. Zeytinyağı kabının üzerinde hava boşluğunun az olmasına dikkat edilmeli kaplar dolu olarak muhafaza edilmelidir. Hava oksijeninin etkisi ile peroksit sayısı yükselir ve kalite düşüşüne neden olur.

KOKU: Koku ihtiva eden ortamlarda tutulmamalıdır.Zeytinyağı kokulara karşı çok hassastır onları içine çeker.Böylece kendinin güzel karakteristik yapısı bozulur.

ZEYTİNYAĞI KOYULACAK KAPLAR: En iyi materyal oksitlenmeyen çelik kaplar ve cam şişedir.Şişelerin koyu renkli olması ışığı engeller fakat tüketici alacağı yağın renk, tortu gibi özelliklerini görmek istediği için şeffaf şişelerde satış daha çok talep edilmektedir, şeffaf şişeler ışık almayan bir yerde tutulmalıdır.